Србија

ВУЧИЋ ПОТВРДИО: Стиже…

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да ће у четвртак, 23. фебруара, бити отворена трећа фабрика Континетала у Србији.

Он је истакао и да ће Србија добити фабрику која ће извозити и више од милијарду евра само после две године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Компанија „Континентал Србија“ (Continental Automotive Serbia) отвориће 23. фебруара у Индустријској зони Каћ мега фабрику на 30.000 квадратних метара, у којој ће се производити високо технолошка решења за екране за унутрашњост возила.

„У јуну прошле године смо положили камен темељац. То ће бити трећа фабрика Континентала. Извоз ће после две године бити више од милијарду евра. Неки прорачуни су и да ће бити и до две милијарде евра само из ње. То је много важно, то је немачки инвеститор. Имаћемо шлепере и шлепере тога. То је оно за шта живите, то је економија. Те фабрике доносе веће плате, пензије…“, истакао је Вучић.

Он је истакао да је Континентал друга највећа снабдевачка компанија за делове у аутомобилској индустрији у Европи, пета у свету.

„Наравно да се томе радујем, сутра долазим на отварање Сајма туризма, а прекосутра на отварање фабрике и то је оно за шта живите и радите. Те фабрике доносе веће плате и пензије, успехе Србији“, рекао је Вучић.

Извор: Б92