Србија

КУРТИ ОГРАНИЧИО КРЕТАЊЕ СРБА: Забрањен прелазак преко моста у Косовској Митровици

КАКО пишу „Новости“ у Косовској Митровици је забрањен прелазак преко моста у Бошњачкој махали где се из јужног дела овог града прелази у северни.

На раскрсници у Бошњачкој махали где се улази у северни у јужни део град, налазе се Куртијеви полицајци и једно блиндирано возило, док су три оклопна возила на мосту код Дудиног крша, од којих једно служи за разбијање демонстрација. Тзв. косовске полиције има и на главном Ибарском мосту, али и у Колашинској улици, идући ка тзв Три солитера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Северној Митровци је мирно, а грађани су се разишли. Већина продавница и кафића је затворена, међутим хапшње још једног Србина изазвало је велики револт и огорченост међу грађанима којима је ова акција главна тема разговра поготову што је сам чин хапшења био јако бруталан, обзиром на то да је ухапшен Србин брутално претучен.

Као што се може видети на фотографијама, полиција са дугим цевима обезбеђује тај део града . Ово је само још једно кршење основних људских права и слобода Срба у овом делу српске покрајине, а наш народ свакодневно трпи Куртијево малтретирање.

Извор: Новости