Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ! Америчка војска је спремна! Последње УПОЗОРЕЊЕ ЗА КИНУ!

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да ће америчка војска оборити сваки наредни летећи објекат који прети америчкој безбедности.

Он је додао да се због тога неће никоме извињавати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У свом првом обраћању о наводном кинеском шпијунском балону и неидентификованим објектима обореним изнад Северне Америке Бајден је рекао да се и даље не зна прецизно сврха балона, али и да „тренутно ништа не указује на то да су део кинеског шпијунског програма са балонима“, нити да су извиђачки објекти из било које друге земље.

„Немојте да сумњате, ако иједан објекат представља претњу безбедности америчког народа, оборићу га“, рекао је Бајден, пренео је „НБЦ“.

Он је рекао да очекује разговар са кинеским председником Си Ђинпингом. Дипломатски односи између две земље били су на „танком леду“ након што је изнад САД оборен балон за који су Кинези рекли да није био шпијунски, већ метеоролошки.

„Не изазивамо нови Хладан рат, али нећу се извињавати. Наставићемо да се такмичимо (са Кином) и да будемо одговорни да се то такмичење не претвори у конфликт“, појаснио је Бајден.

 

 

Извор: Б92