Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: ПРЕДЛАЖЕ СЕ КРАЈ РАТА!? Украјинцима је потребан мир

Председник Белорусије Александар Лукашенко обратио се нацији и парламенту и том приликом предложио да се обуставе борбена дејства у Украјини.

Такође, Лукашенко је предложио да се успостави примирје при чему ниједна страна не би смела да премешта технику и оружје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лукашенко је рекао и да се „кланица у Украјини нец́е завршити све док газда с друге стране океана не да знак“.

„На хоризонту се помиње трец́и светски рат са ‘нуклеарним пожарима’ неопходни су преговори без предуслова“, истакао је Лукашенко.

„Народу Украјине је потребан мир, али то на Западу никога не интересује“, рекао је Лукашенко и додао да је Русија била приморана да присаједини Крим.

Лукашенко је поновио да је Запад искористио време добијено Минским споразумима за милитаризацију Украјине.

У контексту Русије и Украјине, Лукашенко је рекао да је Запад испровоцирао председника Русије Владимира Путина, који је био принуђен да одговори.

„Истребљење руског становништва, провокације против Русије и њеног руководства приморале су председника Руске Федерације да предузме мере за заштиту руског становништва“.

Притом, председник Белорусије је подвукао да је изузетно битно да до краја сукоба дође што пре, и позвао све стране на преговоре, који, како је оценио, морају почети ускоро, пре него што дође до још веће ескалације сукоба и пре него што још више људи остане без неког дела тела или изгуби живот.

 

 

Извор: Б92