Свет

ОВАКО РУСИ ОБАРАЈУ УКРАЈИНСКИ ДРОН! Извршио удар, а онда се десило ово…

Кијевски режим покушао је да нападне Кирејевски округ Тулске области Русије уз помоћ дрона Ту-141 Стриж, саопштило је руско Министарство одбране.

„Кијевски режим је 26. марта покушао да изврши напад беспилотном летелицом Стриж (Ту-141)“, наводи се у извештају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прецизира се да груписање руских ПВО система распоређених у Тулској области, које укључује противваздушне ракетне системе С-300 и Панцир-С1, као и системе за електронско ратовање Поле-21, пружа поуздано покриће са овог правца.

Конкретно, систем за електронско ратовање Поле-21 извршио је удар на украјински ударни дрон, услед чега је његов навигациони систем онемогућен“, додаје Министарство одбране РФ.

Као резултат тога, беспилотна летелица, изгубивши оријентацију, пала је у близини села Кирејевск.

Тренутно на месту пада дрона раде стручњаци из Министарства одбране Русије, Министарства за ванредне ситуације Русије и агенција за спровођење закона.

Раније у недељу, регионални комитет за безбедност Тулске области пријавио је експлозију у Кирејевском округу. Услед инцидента три особе су повређене, а три стамбена објекта су делимично оштећена.

Тренутно нема опасности по безбедност становништва и инфраструктуре. О инциденту је обавештен гувернер Алексеј Дјумин, који координира рад свих служби.

 

Извор: Информер