Русија

РУСИ ЗАТВОРИЛИ СВЕ ПРИЛАЗЕ! Очајни су…

Проблеми америчке обавештајне службе и недостатак информација о руској одбрамбеној индустрији приморали су Сједињене Државе да се обрате новинару Тхе Wалл Стреет Јоурнал, Евану Гершковичу.

До овог закључка дошао је руски бизнисмен Виктор Бут који је био дуго заточен у затвору по налогу САД а тек је недавно ослобођен као замена за америчку кошаркашицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Американац Гершкович је приведен због сумње за шпијунажу. Према обавештајним агенцијама, Гершкович је прикупио информације о једном од предузећа руског војно-индустријског комплекса и ухваћен је на лицу места.

Бут је сигуран да је Вашингтон одлучио да користи дописника због акутног недостатка стратешких података.

„Американци одавно имају проблем, како кажу, са обавештајним подацима уживо из Русије. Са сателитима, пресретањем, они су добри, али имају мало података директно из живе комуникације. То је знак очаја да нема других начина“, рекао је он.

Предузетник је објаснио да су Гершковичеви поступци у супротности са новинарским активностима. Ово показује потребу Запада за конкретним подацима и његову панику јер их немају, закључио је Бут.

Очигледно је да су руске тајне службе корак испред америчких служби, јер су затворили све прилазе обавештајним подацима.

 

 

Извор: Wебтрибуне