Свет

РУСИ ЗАПРЕТИЛИ! Ове државе су нова легитимна мета!

Руска амбасада у Стокхолму запретила је Шведској и Финској војном одмаздом ако те две државе постану чланице НАТО, наводи Еурацтив.

„Ако ико верује да ће то некако побољшати европску безбедност, можете бити уверени да ће нове чланице непријатељског блока бити легитимна мета руских мера одмазде, укључујући војне“, навела је руска амбасада на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасада такође наводи да добија све већи број писама Швеђана који подржавају Русију, али их није објавила, преноси Еурацтив.

То дипломатско представништво Москве оптужује Шведску да постепено постаје америчка колонија, поновивши критике на рачун Стокхолма због подршке Украјини.

Руски амбасадор у Шведској Виктор Татаринцев позван је јуче у шведско Министарство спољних послова како би му шведске власти, према речима шефа дипломатије Тобијаса Билстрема, изразиле протест због „очигледног покушаја утицаја“.

Шведску безбедносну политику одређује Шведска и нико други, рекао је министар иностраних послова те земље, која је, заједно с Финском, после руског напада у Украјини, поднела захтев за чланство у НАТО.

 

Извор: Ало