Свет

УДАРНА ВЕСТ! Украјина објавила: Почело је

Украјина је почела обуку „скоро свих“ својих нових јуришних бригада које ће имати задатак да поново заузму окупирану територију, пише Украјинска правда.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да ће се такозвана офанзивна гарда користити за чишћење градова и села након што војска пробије руске одбрамбене линије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Формирање офанзивне гарде први је предложио бивши министар унутрашњих послова Денис Монастирски, који је погинуо у паду хеликоптера у јануару. Према његовој замисли, Офанзивна гарда је требало да буде састављена од полицајаца, граничара и припадника Националне гарде.

„Започели смо обуку скоро свих јединица на полигонима наше земље и не могу све да издрже тамошња искушења. Обука ће се наставити све док буде потребно формирати борбено спремне јединице Националне гарде. Државне граничне службе и Националне полиције, које се сада зову Офанзивна гарда“, рекао је актуелни министар Ихор Клименко.

Он је додао да ће у резервни састав бити примљено још добровољаца. Обука ће трајати између два и четири месеца, наводи се у саопштењу украјинске Националне гарде на Фејсбуку.

 

 

 

 

 

 

Извор: Index.hr