Свет

АКО ПРОБИЈУ ПРВУ ЛИНИЈУ РУСКЕ ОДБРАНЕ! Сачекаће их ОВО

Фото: Јутјуб

Мало је вероватно, да ће кијевски режим успети да постигне значајнији успех у току раније најављене офанзиве.

Ствар је у томе што су Оружане снаге Русије значајно ојачале линију одбране, и припремиле неколико сценарија за одбијање напада украјинских снага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До овог закључка, дошао је познати руски новинар, Јуриј Подољака.

Он је уживо у програму „Время покажет“, детаљно говорио о припреми украјинских милитаната за активна непријатељства, а такође је објаснио какво изненађење чека Оружане снаге Украјине, ако се пробије прва линија руске одбране.

Подољака је подсетио, да кијевски режим наставља да се припрема за офанзиву на положаје Оружаних снага РФ. За ове сврхе створена је нова групација која се састоји од 60.000 милитаната и неколико стотина јединица војне технике. На Западу сумњају, да ће такве снаге бити довољне за извођење офанзивних операција.

Према речима стручњака, руска војска се пажљиво припрема за „сусрет“ непријатеља. За одбијање напада, одједном је створено неколико линија активне одбране. Поред тога, Оружане снаге РФ могу користити и друга средства, која ће неутралисати непријатељске снаге.

Не може се искључити могућност, да борци Оружаних снага Украјине ипак могу да постигну одређени успех током офанзиве, и пробију прву линију одбране Оружаних снага РФ.

Међутим, у овом случају руска војска је кијевском режиму припремила непријатно изненађење. Током одбрамбених операција, тактичка и стратешка авијација ће се користити за уништавање непријатељских снага.

„Чим почне удар, јединице излазе испод зоне покривања ЕВ и ПВО. Према западним подацима, руска команда на овом правцу може да концентрише до 400 јединица авијације, које могу једноставно да униште колоне Оружаних снага Украјине у маршу.

Овде је веома тешко организовати нормалан ПВО систем – са становишта украјинских трупа, то је највећи ризик. Непријатељ би могао пробити прву од три линије одбране – и шта је следеће?“, објаснио је Подољака.

 

Извор: Wебтрибуне