Свет

МРАЧНЕ ТАЈНЕ СУ ОТКРИВЕНЕ! Шта се то крије о авионима које је Украјина добила од Пољске и Словачке?

Многи борбени авиони МиГ-29 које су Пољска и Словачка недавно предале Украјини нису у летном стању и користе се само за делове, пише Економист.

– Пољска и Словачка су последњих недеља испоручиле око осам МиГ- 29… Многи од ових ловаца нису у летном стању и користе се за резервне делове – наводи лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јуриј Игнат, саветник команде Ратног ваздухопловства украјинских снага, истакао је да су Украјини потребни Ф-16. Међутим, према писању часописа, неки искусни украјински војни пилоти приватно су скептични по питању да ће их и добити.

„Оружје је најбољи посредник“
Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов одбацио је позиве на мировне преговоре како би се решила криза у Украјини, називајући их „проруским мировним снагама“ и затражио је више оружја од Запада.

– Недавне иницијативе за мирно решење које су се појавиле нису ништа друго до проруско мировњаштво. Немојте нас стално стављати за преговарачки сто, дајте нам довољно оружја. Оружје је најбољи посредник… – написао је Данилов на друштвеним мрежама.

Раније је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао да преговори о решавању ситуације у Украјини могу да се заснивају само на узимању у обзир легитимних интереса и забринутости Руске Федерације, који су раније „арогантно игнорисани“.

 

 

Извор: Ало