Србија

ВУЧИЋ ЗАПРЕТИО: Запуца ли албански окупатор на Србе…

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима поводом тренутне ситуације на Косову и Метохији и навео да неће дозволити погром српског народа.

„Иако смо месецима говорили да Курти има само једну жељу да изазове сукобе на КиМ мало ко је хтео да чује истину. У последња три дана и ћорав и политички неписмен могао је да разуме шта је било спремано за данас. Све у организацији Аљбина Куртија како би дошло до сукоба Срба и НАТО-а, а он који је једини одговоран жели да пере Пилатовске руке и да тврди да то нема везе са њим“, рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Србе су сачекали војници КФОР-а, бодљикава жица. КФОР је пустио Куртијеве ‘градоначелнике’ да уђу у зграде Општине, а онда су њих ‘штитили од Срба’, уместо да су урадили обрнуто“, рекао је Вучић.

„Овај лажни градоначелник још се налази у Општини Лепосавић“, рекао је он.

„Срби су предложили да КФОР замени РОСУ специјалцима а да КФОР може да остане. Србима није сметао КФОР. Тада је командант КФОР-а за регион исток рекао да разуме спске захтеве, КФОР затим условљава читав договор тиме да Срби пусте два возила полиције. Срби на то нису пристали и тада је КФОР кренуо у акцију, рекао је Вучић. Онда су припадници КФОР-а тукли Србе и кренули да бацају шок бомбе и сузавац. Део људи је отишао да се склони, а део је голим рукама кренуо да се супростави насиљу“, рекао је Вучић.

„Припадник РОСУ је запуцао и испалио више хитаца у правцу Срба. Са леђа је погођен Драгиша Гаљак. Два метка су га погодила. Тада су Срби одговорили каменицама. На више места су примећени снајпери. Повређено је више од 52 Срба. Троје су теже повређени“, рекао је он.

„Драгиша Миловић има тешке телесне повреде од удараца, Часлав Софронијевић је тешко повређен од више удараца. Четири Србина су ухапшена, а у току су преговори са КФОР-ом да буду пуштени. Укупно је повређен 41 припадника КФОР-а. Тројица су теже рањена“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да неће диозволити погром српског народа.

„Запуца ли албански окупатор на Србе ситуација ће бити другачија“, рекао је Вучић.

„За сутра у 8 сати заказана је седница са Квинтом. Молимо земље Квинте да уразуме своје чедо. Србија хоће само мир“, рекао је Вучић и додао да због тога вероватно неће ићи у Братиславу.

Подсетимо, данас је КФОР напао српски народ на Косову и Метохији, а више особа је повређено.

КФОР је силом кренуо на народ, користећи пендреке, шок бомбе и сузавац.

Извор: Б92