Спорт

ЏЕМПЕР КОЈИ ЈЕ ПРЕДВИДЕО БУДУЋНОСТ: Интернет гори због Јокићеве слике из детињства (ФОТО)

Као мали држао рекет у руци, сада доминира са лоптом.

Српски кошаркаш Никола Јокић освојио је НБА прстен пошто је са Денвером славио над Мајамијем са 4:1 у финалној серији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После Новака Ђоковића који је тријумфовао на Ролан Гаросу, ново славље свим љубитељима спорта у Србији приредио је Никола Јокић, поставши тако пети наш играч са шампионским прстеном у најјачој лиги на свету.

Ових дана интернетом је кружила слика њих двојице док су још били деца, а обојица су у рукама држала ружичасти рекет.

Фото: Инстаграм принтскрин

Ова слика Јокића исечена је из објаве Мишка Ражнатовића, коју је окачио јула прошле године.

Он је уз приложену фотографију објавио и следећи текст:

– Прица о судбини записаној у звездама. Никола Јокиц. Сомбор. Србија, неке 2000. године, петогодисњак у дуксу Денвер Нагетса, тима за који це 22 године касније потписати највеци уговор у историји светске косарке, до данас. Сансе да децак из Сомбора уопсте добије дукс мало познатог тима из Америке давне 2000-е године су биле мале. Сансе да је неко у Сомбору цуо (или навијао) за Нагетсе, јос мање. Али сансе да це децак који тада није ни показивао љубав према косарци, играјуци управо у том клубу освојити две узастопне МВП титуле у најјацој лиги на свету и потписати супер макс уговор су биле равне нули. Па опет, све се бас тако десило. Људи који исписују странице историје, креирају своје судбине, цине немогуце могуцим, првенствено због тога сто су спремни да раде висе и јаце од других, да буду максимално фокусирани на циљ испред себе, да имају веру у себе и…препознају знакове на путу, који им је на неки нацин ипак био записан у звездама – пише у тој објави.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Miško Ražnatović (@misko4raznatovic)

Сада, годину дана касније, Јокић је освојио титулу и остварио давно жељени сан, и то у дресу Денвера у чијем џемперу је као мали позирао.

Извор: Srbija Danas