Србија

МАСОВНО УБИСТВО У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: После свађе са директором улетео у Општу болницу па ПУЦАО НА СВЕ ПРИСУТНЕ

Злочин који је шокирао Смедеревску Паланку. Тог 11. маја 2001. године Александар Павловић је три породице завио у црно.

Пре тачно 22 године, Александар Павловић је, незадовољан променом радног места, улетео у Општу болницу “Стефан Високи” у Смедеревској Паланци и пуцао на све присутне у кабинету директора болнице. Убио је Љиљану Стевановић, Славицу Денкић и Биљану Клипић Петковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Славица Денкић, заменица главне сестре преминула је сутрадан, док су тешко повређене главна сестра Љиљана Стевановић, Биљана Петковић-Клипић, начелник лабораторије, и Драгана Јаковљевић, апотекар.

Лакше повреде су задобили др Надежда Живковић, в. д. директора болнице, и Никола Ристић, помоћник директора за стручна питања.

Касније су од последица рањавања преминуле и Биљана Петковић-Клипић и Љиљана Стевановић.

Павловић је радио најпре као портир, па као возач Марије Михајловић, претходног директора болнице, а после њене оставке смењен је и био је на плаћеном одсуству.

Када се вратио на посао, распоређен је у службу обезбеђења. Према причи запослених у болници, Павловић се најпре расправљао са директором, а затим отишао по оружје, ушао у канцеларију и на шесторо присутних испалио девет хитаца.

Павловићева супруга Снежана је после кадровских промена такође премештена на друго радно место, а после препирке Павловића са новим директором, упозоравала је да може доћи до нежељених последица. Полиција је за Павловићем трагала недељу дана.

Осуђен је на 40 година, и казну извршава у затвору у Пожаревцу.

Када је 2014. године РТС посетио затвор, затекли су Павловића како ради у затворској перионици.

– Ово је перионица осуђеничких ствари, овде се пере 2.000 осуђеника. Како би било да нема посла? Врло тешко, теже би дани пролазили и све би било много теже за мене – рекао је тада.

Извор: srbijadanas.com