Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО

Председник Србије Александар Вучић открио је да ли ће присуствовати разговорима у Бриселу.

Он је одговарао на питања новинара после седнице Влада Србије и Мађарске на Палићу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наручени хибридни ратови утичу на економију? Како то да је Србија увек пик кад крене брзо напред?
„Причао сам са Виктором око свега шта се збива око Косова. Ишао сам на разговоре 11 година, свим разговорима сам присуствовао… Увек смо желели да постигнемо компромисе како би сачували мир. Успевали смо у томе и напредовали брже… Веровали смо у себе и радили добро. Све је то могло до доласка Куртија на власт који никада није хтео да разговара… Никада није желео да слуша… Да вам кажем, ноћима не спавам, никоме нисам говорио какве су претње послате Србији уколико не буду пуштени ухапшени Албанци…“, казао је Вучић и навео да је те претње преузео на себе, јер Срби на КиМ трпе.

Он се осврнуо и на неистине да су ухапшени Албанци третирани лоше и открио да неће да иде у Брисел.

„Свакога дана хапсе Србе, јер су криви што су живи! У одговорима добијамо бирократске одговоре које не желе и не умеју да објасне. Они кажу који је то члан, параграф и слично. Шта су људи стварно урадили? Нису ништа“, каже Вучић.

Вучић каже да му је и Орбан пренео да је на Србији велики притисак, а потом се захвалио за сваки савет, молбу и пажњу која је посвећена нашој земљи.

„Нећу да разговарам са Куртијем док не буде пуштен сваки ухапшен Србин и док се из општина не повуку њихови градоначелници. Знате, Курти иима важнија посла по Ватикану, да тражи да се призна независност Косова“ рекао је председник Србије.

„Шта Срби да ураде, кад ништа не раде?“, додао је.

Председник Србије навео је да су само Срби малтретирани.

„Ниједан Албанац није упуцан, само Срби. Ухапшени, пребијани и малтретирани. Знате да не постоји истрага о човеку који је упуцао Драгана Гаљака. Да су нам двоје деце упуцали на дан пред Божић? 11 година једно дете има „, навео је председник Вучић.

Председник Србије навео је да није истина да су ухапшени Албанци лоше третирани

„Ено их једу грожђе, торте, пију кока-колу и ништа им не фали. Виктор (Орбан) је рекао да једва чекају да изједначе позицију Београда и Приштине…“, казао је Вучић.

Извор: Б92

Ознаке