Свет

АЛАРМАНТНО! Наређена хитна евакуација и затварање школа

Фото: Јутјуб

Обилне падавине изазвале су данас поплаве у подручју у близини Њу Делхија, што је довело до евакуација и затварања школа.

Више стотина возила је под водом у граду Ноида, недалеко од Њу Делхија, након што се излила река Хиндон, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађани који живе у близини обале реке, како се види на снимцима које је објавила локална телевизија, морали су да се преместе у виша подручја, а поједине школе су затворене.

Јака киша пала је данас у Њу Делхију, саопштила је метеоролошка служба наводећи да је у централним деловима пало 37 милиметара киђе, а у источним 110 милиметара у протекла 24 сата.

Касније данас очекују се умерене до обилне падавине. Ниво Јамуне порастао је на рекордан ниво у последњих 45 година након обилних падавина раније овог месеца, које су довеле до поплава у деловима града и евакуације хиљада људи.

Вода је допрла до зидина историјског Црвеног утврђења и преплавила споменик посвећен Махатми Гандију. Из Централне комисије за воде упозорили су да је ниво реке јутрос био близу опасног у Њу Делхију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг