Свет

Запад у страху! ПУТИН ИМА МОЋАН ПЛАН ЗА АФРИКУ

Како каже, Москва подржава тежње афричких држава

Русија ће помоћи афричким земљама да ојачају свој суверенитет, поручио је председник Русије Владимир Путин у поздраву учесницима и гостима Економско-хуманитарног форума Русија-Африка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наставићемо да на сваки могући начин помажемо нашим афричким партнерима у јачању националног и културног суверенитета, у активнијем учешћу у решавању регионалних и глобалних питања – наводи се у телеграму објављеном на сајту Кремља, пренела је агенција РИА Новости.

„Москва подржава тежње афричких држава“

Путин је приметио да Африка данас постаје један од полова мултиполарног света у настајању. Заузврат, како је навео, Москва подржава тежње афричких држава за социјалном и економском стабилношћу и напретком.

Сарадња са Африком је последњих година достигла нови ниво, Русија намерава да је даље развија: да стимулише трговину и инвестиције, да заједно ради на питањима као што су борба против сиромаштва, обука савремених кадрова, обезбеђивање прехрамбене безбедности и климатске промене, истакао је Путин. Други самит и економско-хуманитарни форум „Русија – Африка“ биће одржан 27-28. јула у Санкт Петербургу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке