Свет

КОПНЕНЕ СНАГЕ МЕЉУ, МИНСКА ПОЉА ИМ ДОШЛА ГЛАВЕ: Уништен велики број оклопњака (ВИДЕО)

Један од знакова спорог и неизвесног развоја украјинске контраофанзиве је велики број уништених оклопних возила, укључујући и она НАТО порекла.

Упркос томе, Оружане снаге Украјине (ОСУ) и даље врше притисак на прву линију одбране игноришући сопствене губитке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, већ се може претпоставити шта би могло послужити као знак да контраофанзива ипак почиње да се гаси.

У овом тренутку је приметно да су значајан допринос смањењу ударног потенцијала механизованих јединица ОСУ и њиховом уништавању дали не само артиљерија и авијација, већ и инжењерија.

На Јужном фронту, руски инжењерци су изградили слојевити одбрамбени систем, који свакодневно „меље“ украјинске копнене снаге. Широко развучена минска поља приморавају Украјинце да се крећу у колонама, избацујући напред оклопна возила за чишћење мина која раде под окриљем димних завеса. Без обзира на маскирање, она су погодне мете за руске јуришне хеликоптере, артиљерију и противтенковске системе.

Међутим, ОСУ је мотивисана и постепено напредују остављајући уништене тенкове и борбена возила пешадије у минским пољима.

То приморава Русе да редовно постављају све више минских поља поред оних преко којих су већ прешли Украјинци и која су им позната.

Руске оружане снаге имају неколико система за даљинско минирање који се могу користити не само у одбрани, већ и у офанзиви.

Извор: NV.UA