Србија

НИЈЕ ДАО ШАЈКАЧУ: Куртијеви специјалци под пуном ратном опремом малтретирали деда Димитрија због српске капе

ПРИПАДНИЦИ тзв. косовске полиције упали су данас наоружани у двориште породице Павловић у селу Белуће у општини Лепосавић, са захтевом да 80-годишњи Димитрије који је седео у дворишту скине шајкачу са главе, што је он одбио, рекла је његова снаја Надица Павловић.

Како наводи Надица, у тренутку инцидента она је била у кући када је чула галаму у дворишту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чула сам галаму и свекра Димитрија како виче. Кренула сам низ степенице, када сам налетала на двојицу полицајаца у пуној опреми. Били су наоружани неким кратким пушкама. Рекли су да их је Димитрије провоцирао јер их је поздравио шајкачом када су пролазили колима. Тражили су да је скине – у даху је испричала Надица.

Како објашњава, њихова кућа се налази тачно поред пута и деда Димитрије увек поздравља кола која пролазе, а сада је пролазила патрола од три полицајца у цивилним колима без обележја. Они су решили да упадну у породичну кућу Павловић због Димитријеве шајкаче.

– Почела сам да вичем на њих, рекла сам им да ћу и ја сада сваки дан да носим шајкачу. Деда је болестан, не може да се смири, били смо код куће јетрва и ја, муж ми је био на послу. Пролазе ови полицајци сваки дан, али до сада нас нису узнемиравали. Плашимо сад да ће овако нешто да се понови, али заиста не могу да верујем докле иде то малтретирање и то зато што неко носи шајкачу. Има и ја да је носим од данас сваки дан – каже Надица.

Извор: Косово онлајн