Србија

ТОМА ФИЛА ОТКРИВА СУДБИНУ ДЕЧАКА УБИЦЕ ИЗ РИБНИКАРА: „У овом случају он ће ићи кући“

Тома Фила (Фото: Јутјуб)

Дечак (14) који је, 3. маја ове године, убио деветоро вршњака и чувара Основне школе “Владислав Рибникар” на Врачару и даље се налази на посебном одељењу у Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину где је подвргнут вештачењу.

Његов отац је у притвору, док је мајци забрањено да напушта Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О томе каква судбина чека осумњиченог дечака за масакр говори познати адвокат Тома Фила.

– Осумњичени дечак је подвргнут вештачењу. Оно ће бити детаљно и уколико тим лекара утврди да је он психички оболела личност до краја живота провешће у лудници. С друге стране, ако се утврди да нема поремећаја он иде кући – тврди Фила.

Познати адвокат осврнуо се и на његове родитеље.

– Не знам много чињеница о његовом оцу да би прогнозирао исход. Све зависи од тужилаштва и за шта ће он бити оптужен и чиме се то доказује. Што се тиче мајке не видим шта ће бити резултат старатељског органа. Да ли је било злостављања детета – каже Фила након више од два месеца од трагедије.

Дечак који је починио масакр у тренутку злочина није имао пуних 14 година и по нашем Кривичном закону није кривично одговоран.

Од масакра, какав Србија не памти прошло је више од два месеца, а у вези са случајем догодило се неколико ствари – родитељима дечака привремено је забрањено управљање имовином, а оцу је 30. јуна притвор продужен за још 30 дана.

Када је у питању забрана управљања имовином, све оштећене породице су у оквиру кривичног поступка поднеле имовикнско-правн захтев у односу на оца дечака, док је једна особа то урадила у односу на мајку, али у парничном поступку.

Извор: Телеграф