Србија

ОТАЦ ДЕЧАКА УБИЦЕ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ, СУД ДОНЕО ОДЛУКУ! Послато наређење Народној банци Србије – Кецмановићи ПРЕБЛЕДЕЛИ!

Pixabay.com

Виши суд у Београду усвојио је предлог чланова породице убијених у масакру у Основној школи „Владислав Рибникар“ и наложио Народној банци Србије да новац којим располаже В.К., отац дечака-убице, који је починио масакр, пренесе у депозит јавног извршитеља.

Новац ће до висине имовинско-правних захтева оштећених (чланова породице убијених) бити у депозиту јавног извршитеља, где ће се чувати до правоснажног окончања кривичног поступка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Против тог решења дозвољена је жалба која не задржава извршење решења.

Пуномоћник девет оштећених у кривичном поступку ставио је предлог да се таква мера донесе, те је суд ценио да постоји опасност по потраживању оштећених, односно вероватноћа да ће без овакве привремене мере окривљени осујетити или знатно отезати наплату оштећених тако што ће отуђити, прикрити своју имовину или располагати њом на неки други начин, не нарушавајући тиме начело сразмерности.

Начело сразмерности значи да В.К. није заплењен сав новац, већ само онолико колико је потребно да се обезбеде имовинско-правни захтеви у кривичном поступку.

В.К. је већ забрањено да управља непокретностима.

У односу на М.К. мајку дечака суд је донео две привремене мере којима јој забрањује да непокретности стави под хипотеку или прода.

Њој је забрањено да прода аутомобил који је у њеном власништву, док је Народној банци Србије и јавном извршитељу је наложено да сва новчана средства којима располаже на рачунима свих пословних банака, до висине потраживања породица у парничном поступку, пренесе и положи у депозит јавног извршитеља.

Отац дечака налази се у притвору због сумње да је починио кривично дело кривично дело тешко дело против опште сигурности.

Како смо писали дечак-убица је из очевог пиштоља 3. маја у ОШ „Владислав Рибникар“ убио осам вршњака и чувара те школе, а ранио још шест особа, од којих је једна девојчица умрла неколико дана касније.

Извор: Танјуг