Србија

ПОГЛЕДАЈТЕ ОПШТУ ТУЧУ У ТЗВ. КОСОВСКОЈ СКУПШТИНИ: Куртија полили водом, а онда је настао хаос (ВИДЕО)

На данашњој седници тзв. косовске скупштине дошло је до физичког обрачуна између посланика владајућег Самоопредељења и посланика опозиционих партија.

Како преносе приштински медији, до инцидента је дошло током говора премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не зна се тачно шта се догодило, али је Курти у једном тренутку заливен водом и посланици су почели да се окупљају, након чега је дошло до туче, пише Коха.

Председник скупштине Гљаук Коњуфца наредио је полицији да интервенише.

Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири претходно је критиковао приштинске власти због начина управљања ситуацијом на северу земље.

Он је од премијера Аљбина Куртија затражио одговор зашто до сада није послушао савете САД.

„Несумњиво, јуче је један од најстрашнијих дана у историји управљања нашом земљом. То је дан када су власт и ову скупштину преплавили страх и бес. Премијеру, јуче сте донели одлуку да се повучете после четири месеца експериментисања. После четири месеца откако сте Косово ставили као најсанкционисанију земљу.

После четири месеца угрожавања полицајаца. Изађите и реците зашто сте малтретирали народ и увели санкције. Ваш ауторитет је јуче пао на земљу. Морате да изађете овде и покажете зашто сте рекли не САД, отишли ​​сте у Братиславу и снашли сте се“.

Извор: Курир.рс/Коха.нет/Косово онлине