Србија

ДЕЧАК УБИЦА ЈЕ САДА ШОКИРАО ПОРУКОМ КОЈУ ЈЕ ПОСЛАО РОДИТЕЉИМА: ”Не брините, ја ћу…” ЈЕЗИВО!

Коста Кецмановић се понаша као да се масакр у ОШ “Владислав Рибникар” није ни десио! Како открива наш извор из установе у којој је затворен, он је показао интересовање за писање након што му је мајка поклонила књигу, а коју чита док време проводи под специјалним надзором полицајаца унутар собе и оних испред здравствене установе.

Коста шетајући по соби константно понавља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Књига коју ћу написати описаће све што се издешавало у мом животу! Кажу да сам цар, а ова књига ће све те људе занимати, а зарадићу милионе јер ме људи воле! Зашто не би знали све? Написаћу је тако добро да ће свима бити интресатна – понавља Коста Кецмановић.

Како каже извор близак истрази, већ пар дана Кецмановић склапа коцкице како да напише вид своје аутобиографије.

– Непрекидно прича да ће написати књигу која ће се односити на његов живот од раног детињства па до данашњег дана. Говори како ће то бити обимно дело. Прича да ће детаљно описати све и навести разлоге које су га навели да почини оно што је урадио 3. маја – објашњава нам обавештени извор близак истрази.

Иако информације скоро да не могу да стигну до дечака чији је злочин запрепастио свет Коста је сазнао да су истражни органи блокирали сву покретну и непокретну имовину која припада његовим родитељима. Сазнао је да су Владимиру Кецмановићу блокирани рачуни.

– До њега је стигла информација да су им све запленили. Није коментарисао та сазња. Сада је преокупиран размишљањем о књизи, а о томе размишља са великом радошћу. Не показује да му је било шта битније у овом тренутку – наводи наш извор упознат са истрагом.

Како поручује да ће згрнути милионе објављивањем и продајом књиге, верује се да размишља о томе како да обезбеди сопствену будућност, јер од сада не може да рачуна на финансијску помоћ родитеља.

Да подсетимо, Виши суд у Београду донео је ново решење којим је одредио привремену меру забране продаје или стављања хипотеке на непокретности у Нишу, Параћину и Београду за које је утврђено да су у власништву или сувласништву Миљане К. мајке Косте К. који је 3. маја убио девет ученика и чувара ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару.

Отац и мајка дечака-убице покушали су да се “реше” имовине тако што су имали план да је препишу, односно поклоне рођацима. Убрзо након тога, мајка дечака убице направила је нови корак – покушала је да напусти земљу међутим, полиција ју је ту зауставила.

Пошто су се појавиле спекулације да би породица или макар њен део у једном тренутку могао да се пресели у иностранство, пре неколико дана заустављене су мајка и сестра дечака-убице које су покушале да напусте Србију.

Мајка дечака-убице покушала је да оде из земље са ћерком преко граничног прелаза Прохор-Пчињски, међутим, полиција ју је ту задржала.

Након саслушања она је пуштена на слободу, а према речима адвоката Николе Ристовића, уколико се против неког лица прикупљају поједине доказне радње како би се утврдило да ли се стичу елементи кривичног дела – запуштање и злостављање малолетног лица, нема разлога да та особа, против које се прикупљају поједине доказне радње, не може да напусти земљу.

Виши суд у Београду усвојио је предлог чланова породице убијених у масакру у Основној школи “Владислав Рибникар” да се сав новац којим располаже отац дечака-убице са Врачара пренесе у депозит јавног извршитеља.

Истовремено, суд је наложио Народној банци Србије да изврши трансфер новца како је наложено. Новац ће до висине имовинско-правних захтева оштећених (чланова породице убијених) бити у депозиту јавног извршитеља, где ће се чувати до правоснажног окончања кривичног поступка.

Извор: Република