Србија

ОН ЈЕ ХЕРОЈ ИЗ “РИБНИКАРА”! Наставник затекао језив призор од којег је ОСТАРИО ПРЕКО НОЋИ

Наставник географије који је улетео у кабинет ВИИ2 у школи “Владслав Рибникар”, након масакра изложен је великом стресу.

Наставник географије остарио је преко ноћи након масакра у ком је дечак (13) убио девет својих вршњака и припадника обезбеђења. Он је улетео у учионицу ВИИ2 и спашавао рањену децу, док су му супруга и дете истовремено били у школи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наставник је затекао призор од којег му се следила крв – крвава деца лежала су по поду, као и рањена наставница историје.

– Наставник је појурио до колегинице, наставнице историје и непомичне деце. Носио је рањене ученике ка колима Хитне помоћи и помагао да се девојчицама и дечацима што пре укаже помоћ, а на све то је његова супруга такође наставница ове школе, била на часу у време масакра. У школи је, такође, на настави било и њихово дете – каже један од родитеља деце, који је додао да је наставник био и на сахранама малишана, а да се у данима након масакра због великог стреса, променио.

Од масакра је прошло 70 дана, јавност и даље бруји о незапамћеном злочину, а претходног викенда се појавила вест да се на једној интернет платформи за продају сувенира продају мајице са ликом дечака-убице (13) који је осумњичен да је убио 3. маја 10 особа, девет ученика и школског чувара. Његову судбину је прокоментарио адвокат Тома Фила.

– Осумњичени дечак је подвргнут вештачењу. Оно ће бити детаљно и уколико тим лекара утврди да је он психички оболела личност, до краја живота провешће у установи. С друге стране, ако се утврди да нема поремећаја, он иде кући – каже Фила.

Извор: Мондо/Srbija Danas