Свет

Русија одваја НАТО од Црног Мора, ово чека Кијев

Данас је 519. дан од почетка сукоба у Украјини, а и даље се не назире крај овог дуготрајног рата. На украјинском фронту и даље букте борбе, а најновије информације указују на отпочињање новог таласа украјинске контраофанзиве на запорошком фронту.

Слободан Димитријевић, представник Српско-руског братства, гостовао је у емисији „Усијање“ где је изнео своје прогнозе о томе како ће се рат завршити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Од украјинске контраофанзиве неће бити ништа. Иако ће добити додатно оружје од својих савезника, ти напади су слаби и неће донети жељене резултате. Укратко, неће моћи да победе Русију, нити ће значајније напредовати. Ово нас доводи до питања: „Шта Русија планира у будућности?“ Вероватно ће тежити освајању нових територија у Украјини. У случају уласка нових земаља у НАТО, Русија ће појачати свој утицај на Црном Мору, након што је изгубила утицај на Балтику. Очекујем да ће одвојити Украјину и НАТО од прилаза Црном Мору и вероватно освојити Одесу. Кијев неће бити под утицајем НАТО-а и Америке. Можда ће постати независна мања држава. Такође, могуће је да ће Пољска покушати повратити територије које сматрају да припадају њима – истакао је Димитријевић.

Када је у питању трајање овог сукоба, Димитријевић верује да ће се рат завршити следеће године. Наглашава да ће избори у Америци и Русији имати кључну улогу у решавању ситуације. Како ће се сукоб окончати, утицаће на то да ли ће доћи до дефинитивног краја.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

 

Ознаке