Свет

СПРЖЕНА КОЛОНА ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА ЗА 2 МИНУТА! Извиђачи приметили да се приближава, а онда је НАПРАВЉЕНА ЗАМКА (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Руски војници уништили су велику колону Оружаних снага Украјине на фронту код Запорожја!

Извиђачки дрон је забележио снимак невероватне борбе. На снимку се најпре види колона украјинских возила, међу којима се налазе и два тенка, како иде земљаним путем преко једног поља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руси су међутим благовремено приметили колону противника и послали један тенк да заузме положај на ивици шуме. Украјинци су заузели положај за борбу и то је био знак да почне да дејствује руска артиљерија. возила су погађана једно за другим и борба је завршена за мање од два минута.

– Опрема за ваздушно извиђање је детектовала напредовање колоне непријатељске оклопне технике ка нашим положајима. Наше возило се налазило на овом подручју. Посада је упућена на терен и прихватила борбу – рекао је командир јединице за РИА Новости.

Наводи да је посада тенка уништила седам комада опреме Оружаних снага Украјине док је још неколико погођено противтенковским вођеним пројектилима и артиљеријом.

Руско оклопно возило изашло је из битке без озбиљнијих оштећења.

– За неколико минута изгорело је осам јединица опреме. Сва поља се надгледају 24/7 из хеликоптера који координирају артиљеријску ватру. Сва поља су минирана и не дозвољавају примену тактике (начелника украјинског генералштаба Валериај) Залужног са брзим пресецима у предњем делу и ударима по боковима. Украјина у сваком нападу (чак и успешном) губи десетине комада опреме и стотину војника. Резултати операције Азов биће сумирани на јесен, али већ сада можемо констатовати чињеницу да су изгубили 1/4 тешке технике – наводи се у објави.

Украјинска контраофанзива започела је 4. јуна. Кијев је бацио у ватру борбене бригаде обучене од стране НАТО, наоружане западном опремом, укључујући и немачке тенкове Леопард.

Извор: Курир.рс