Србија

СУПЕРЋЕЛИЈСКА ОЛУЈА ОПУСТОШИЛА ОВАЈ ГРАД У СРБИЈИ: Тукао снажан град, облак који прети целој земљи је ЗАСТРАШУЈУЋИ

Фото: Инстаграм принтскрин

Вечерас је суперћелијска олуја стигла у Србију, а јак град погодио је подручје Ваљева, како се може видети на снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама.

Олуја је започела поподне, праћена јаким ветром, падавинама и градом, а Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је упозорење за Западну Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимцима се види како снажан ветар дува и како велики град пада, док киша непрестано пада у Ваљеву.

Људи су се суочили са овом неочекиваном олујом, а на друштвеним мрежама шире информације о тренутном временском стању.

Због упозорења РХМЗ-а, грађани су упозорени да буду опрезни и предузму потребне мере предострожности током ове олује.

Суперћелијске олује могу бити врло опасне и донети разорне временске појаве, стога је важно остати у склоништу и избегавати боравак на отвореном током оваквих непогода.

Власти и хитне службе су вероватно на опрезу како би пружиле помоћ и подршку грађанима који могу бити погођени овом олујом.

Људи требају бити обазриви и пратити савете и упозорења надлежних органа како би се заштитили од потенцијалних опасности које доноси ова олуја.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Данас је торнадо погодио Италију, а застрашујући снимци тог догађаја стигли су из околине Милана. Истовремено, невреме је већ кренуло у неким деловима Србије, а Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) је издао упозорење у вези с тим.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Наравно, након што је торнадо погодио Италију и упозорење за невреме у Србији, многи се питају да ли је могуће да се торнадо појави и у Србији.

Торнадои су изузетно ретки у Србији у поређењу с неким другим регионима света, попут Сједињених Америчких Држава где су чешћи.

Међутим, торнадои нису потпуно немогући у Србији, посебно у оквиру снажних олуја и суперћелијских олуја.

Суперћелијске олује су ретке, али су најопасније јер имају потенцијал да стварају торнадое, град, јаке ветрове и обилне кише.

Сви би требали бити обазриви и обратити пажњу на упозорења РХМЗ-а како би се заштитили од могућих опасности током олуја.

Уколико се појави олуја, важно је остати у склоништу, избегавати боравак на отвореном и пратити надлежне органе како бисте добили најновије информације и смернице.

Мада су торнадои ретки у Србији, невреме и снажне олује могу донети разорне ефекте и потребно је бити на опрезу и предузети потребне мере предострожности како бисте били сигурни током оваквих временских непогода.

Извор: Srbija Danas