Регион

ТОТАЛНИ ХАОС У СЛОВЕНИЈИ: Ако ово стигне до Србије… (ФОТО/ВИДЕО)

Љубљана — Због јаког невремена током ноћи у Љубљани, Крању и Засавју вода је поплавила објекте и путеве.

На релацији Зидани Мост-Љубљана воз је искочио из шина и налетео на одрон, док је друга лавина камења делимично затрпала аутобус, преноси РТВ Словенија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Камена лавина је делимично затрпала и оштетила аутобус на градилишту пута Загорје на Сави-Литија, а том приликом два путника лакше су повређена.

Словеначке железнице су саопштиле да је у 21.35 часова у понедељак путнички воз искочио из шина на прузи измедју Саве и Мошеника, који је нешто пре Савске железничке станице налетео на одрон.

Због невремена у Засавју, воз са 20 путника је из предострожности ишао смањеном брзином, а повређених није било, а до даљњег ће бити затворена пруга измедју Загорја и Кресница, наводи се у саопштењу.

Из Словеначких железница упозоравају да ће бити великих кашњења путничких возова, а обустављен је и теретни саобраћај.

Центар за заштиту и спасавање известио је о 39 инцидената, од којих је највише било на љубљанском подручју, где је вода поплавила објекте, а поплављен је и подвожњак на Целовшкој цести у коме се заглавило возилo.

 

У Литју је олуја уништила део крова на фискултурној сали. У општини Загорје на Сави, обилне падавине поплавиле су три стамбене куће, ветар је рушио дрвеће и носио неке кровове објеката, преноси РТВ Словенија.

И у Хрватској су метеоролози најавили велико невреме које би требало да захвати већи део земље, а такође је упаљен и метеоаларм.

Извор: Танјуг