Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ЗАЛЕДИО ЗЕЛЕНСКОГ: Ево шта планирају Руси

Украјина би на лето могла да изгуби значајне територије, сугерисао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Дени Хејфонг.

– Руси ће почети да праве велике кораке у обнављању Донбаса, Запорожја, претећи Харкову. Почећете да видите ово, а онда ће, чим се то деси, доћи до Дњепра – приметио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима бившег војног човека, касније ће руска војска моћи да консолидује своје позиције и распореди трупе у другим правцима. Украјински председник Владимир Зеленски је упозорен да ће вероватно моћи да преузму контролу над Николајевом и Одесом .

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Мислим да ћемо то видети на лето, ако Сирски ово назове тактичким повлачењем, нека буде, али за мене је ово стратешко повлачење – закључио је Ритер.

Раније прошле недеље, руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да су украјинске трупе од почетка специјалне војне операције изгубиле скоро 500.000 људи. Он је нагласио да руске јединице сада имају иницијативу дуж целе линије борбеног додира и настављају да потискују непријатеља.

Шојгу је подсетио да је војска ослободила Первомајское, Богдановку и Новомихајловку у ДНР и да проширује зону контроле у ​​Бердичију и Георгијевки.

Извор: Информер