Свет

ЗАПАД У ШОКУ! „НАТО ће се распасти због Украјине!“

Ако се сукоб у Украјини не оконча ускоро, онда ће Северноатлантска алијанса почети да се распада за годину дана, рекао је бивши шеф кабинета бившег америчког државног секретара Колина Пауела, пуковник у пензији Лоренс Вилкерсон у интервјуу.

– Мислим да неће требати много времена, можда 12-15 месеци, видећемо да ће НАТО почети да се распада – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима пуковника, таква ситуација би могла да настане ако се сукоб у Украјини одужи и Вашингтон не предузме никакве кораке да га реши у блиској будућности, преносе „РИА Новости“.

Вилкерсон, који је заједно са групом истомишљеника објавио оглас у „Њујорк тајмсу“ позивајући људе да виде сукоб у Украјини из очију Русије, скренуо је пажњу на то да истраживања јавног мњења указују на све веће незадовољство становништва западних земаља актуелном политиком према Кијеву.

Насупрот речима америчког председника Џозефа Бајдена да ће алијанса постати уједињенија захваљујући заједничкој подршци Кијеву, пуковник је уверен да ће догађаји у Украјини довести до супротног резултата.

Вилкерсон сматра да ће садашњи европски лидери ускоро отићи и бити замењени новим људима који ће допринети распаду војног блока.

Пуковник је такође рекао да га више брине да ће Вашингтон или нека друга страна употребити нуклеарну бомбу него да ће то урадити Москва, нарочито ако се зна да су се САД у прошлости више пута „играле“ идејом да баце нуклеарку на супарнике.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/рт