Свет

Агент ЦИА о паници Вашингтона на руско оружје „судњег дана“

Председник Русије, Владимир Путин, први пут је објавио о пројектовању торпеда у обраћању Федералној скупштини 2018. године.

Амерички генерали више не размишљају о Украјини, али узнемирено констатују огромне могућности руске нуклеарне подморничке флоте, способне да уништи Сједињене Америчке Државе, изјавио је бивши агент ЦИА, Лари Џонсон, у интервјуу за Редактид.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обратите пажњу да су престали да говоре о поразу Русије од Украјине. Они сада активно размишљају о моћним руским нуклеарним подморницама. У свету само две земље имају такве подморнице, Русија и САД – нагласио је стручњак.

Истовремено, Џонсон је подсетио да Москва већ надмашује Вашингтон у тој области, јер поседује беспилотну подморничку флоту (пловила „Посејдон“), која може да буде опремљена нуклеарним оружјем и изведе нападе на Сједињене Државе.

Америка нема начин да спречи овакву претњу или да јој се супротстави – закључио је бивши аналитичар.

Председник Русије, Владимир Путин, први пут је објавио о пројектовању торпеда у обраћању Федералној скупштини 2018. године. Према његовим речима, такви подводни беспилотни апарати моћи ће да погађају различите циљеве, укључујуц́и групе носача авиона, обалска утврђења и инфраструктуру. „Посејдони“ ће бити постављени на вишенаменске нуклеарне подморнице класе „Белгород“ и „Хабаровск“, чије су карактеристике тајне.

Москва је више пута указивала да нема агресивне намере према другим државама. Истовремено, како су наводили у Кремљу, Запад има за циљ конфронтацију и експанзију укључивањем нових земаља у Северноатлантску алијансу и дестабилизацију граница.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs

Ознаке