Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У ове делове Србије стиже невреме

Фото: Твитер принтскрин

У НАРЕДНА два сата у Поморављу, на истоку и југоистоку Србије, Шумадији, као и у појединим деловима Бачке очекује се локална појава пљускова са грмљавином.

У појединим деловима Београда краткотрајни пљусак са грмљавином, најновије је упозорење Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) које је објављено у 14.07 часова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

РХМЗ од јутрос издаје нова упозорења на свака два сата, некада и чешће, а пре овога су била акутелна три.

Олујни облак, тако, премешта се данас по нашем небу, због чега је у целој Србији на снази жути метеоаларм.

Претпоследње упозорење важило је од 10.18 па до око поднева: У наредна два сата се у источним и југоисточним пределима Србије очекује местимична киша, а понегде и пљускови с грмљавином.

Пре тога, према упозорењу издатом у 9.05 часова, киша се очекивала у централним, источним и југоисточним пределима, а понегде и пљускови са грмљавином.

У том упозорењу је писало и да се исте временске непогоде могу очекивати и на југу Баната, док се у појединим деловима Београда може очекивати краткотрајна киша.

Данас у Србији свеже и променљиво облачно

У Србији ће данас ујутру бити свеже, а током дана променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Најнижа температура ће се кретати од 11 до 16, а највиша од 23 до 27 степени. Ветар ће бити слаб до умерен, северни и северозападни.

Упаљен жути метеоаларм за целу Србију

Србија је данас обележена жутим метеоалармом. Већина делова Србије је упозорена на грмљавине, док је за источни и југоисточни део прогнозирана и киша. Жути метеоаларм означава да време може бити опасно (потенцијално).

– Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике – наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

У Београду облачно, током дана пљускови

У Београду је јутрос свеже, у 6 сати је измерено 18 степени. Током дана ће, према прогнози РХМЗ-а, бити променљиво облачно.

Пре подне се очекује краткотрајна киша, а средином дана и после подне и локални пљускови уз могућност грмљавине.

Према временској прогнози РХМЗ-а, дуваће слаб северни и северозападни ветар. Највиша температура која се очекује у престоници је око 25 степени.

Следеће седмице се очекује преко 30 степени

Према прогнози за наредних недељу дана, у Србији ће време бити претежно сунчано, само у петак у брдско-планинским пределима, уз променљиву облачност, понегде се очекује краткотрајна киша или локални пљусак са грмљавином.

У петак и суботу јутра ће бити свежа, а дневне температуре ће и даље бити испод просека.

Од недеље све топлије, па се следеће седмице очекује температура преко 30 степени.

Извор: Новости