Свет

ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА! Срушио се мост, најмање 17 људи погинуло – страхује се да има више људи под рушевинама (ВИДЕО)

Велика трагедија потресла је Индију и свет.

Више десетина радника погинуло је након што се у среду срушио мост у изградњи на североистоку Индије. Ово је последња у низу несрећа које су довеле до више смртних случајева у земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У урушавању моста у граду Саирангу, у држави Мизорам, погинуло је најмање 17 људи, а неколико је повређено, саопштио је локални званичник Зорамтанга.

Страхује се да је више радника остало под рушевинама.

Видео и фотографије које је Зорамтханга поставио на Твитер, показују урушену инфраструктуру која лежи на тлу, са густим облаком прашине и дима који куља у ваздуху.

– Дубоко сам тужан и погођен овом трагедијом – написао је он.

– Изражавам најдубље саучешће свим породицама настрадалих и желим брз опоравак повређенима.

Премијер Нарендра Моди, који борави у Јужној Африци на самиту економске групе БРИКС-а, такође је изразио саучешће погинулима у инциденту.

– Обољен због несреће на мосту у Мизораму – написао је Моди на Кс, нудећи суму од скоро 2.500 долара најближим рођацима убијених и 600 долара повређеним радницима.

Мизорам је брдовита, планинска држава у близини границе Индије са Бангладешом и Мјанмаром. Њена села и градови се ослањају на мрежу путева без површине и колосека са једном траком, аутопутева и мостова за повезивање.

Колапс од уторка није први у последњих неколико месеци који је доспео на насловне стране у Индији, земљи која убрзано трансформише своју инфраструктуру и троши милионе на надоградњу своје транспортне мреже.

У јуну, бетонски мост са четири траке који се градио преко реке Ганг у источној држави Бихар срушио се по други пут за нешто више од годину дана, што је довело до питања о квалитету његове изградње.

Прошлог октобра, недавно поправљен висећи мост је попустио у граду Морби у Гуџарату, при чему је погинуло 135 људи.

Извор: