Србија

ПОЛИЦАЈЦИ У ШОКУ: Бранка из Чачка је случајно зауставио саобраћајац, када је позвао колегу ухватио се за главу

Возити скоро четири деценије без дозволе, возити стално, а не направити ниједан прекршај, те и сачувати то, готово звучи немогуће. Међутим, управо то је пошло за руком Бранку Петровићу из Чачка.

Овај Чачанин возио је пуних 36 година без возачке дозволе. Да нема дозволу откривено је у рутинској саобраћајној контроли тек 2009. године, након чега је кренуо на часове вожње. Занимљиво је да је Бранко возио и ван граница наше земље, а био је и професионални возач у једном државном предузећу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да нема дозволу откривено случајно

Било је 2009. године када је у рутинској контроли у Мрчајевцима саобраћајац, након провере, са неверицом констатовао да нема положен возачки испит да је деценијама возио без дозволе.

– Зауставио ме у рутинској контроли и рекао сам му дај шта ме провераваш. Он је отишао у аутомобил, проверио, вратио се и рекао ми па ти немаш возачку. Реко: Немам. Тражио сам да ме пусти али је то категорично одбио. Каже волим такве да кажњавам. Писао је прекршај и брзо сам добио позив од судије за прекршаје. Казна је била 6.000 динара са свим трошковима, присетио се он у разговору за Јутарњи програм „Пробуди се“ пре три године.

Радио као професионални возач

Пуних 36 година возио је по Србији, мењао аутомобиле и све то без положеног возачког испита. Да апсурд буде још већи био је професионални возач у једном државном предузећу где је прешао 370.000 километара, скоро сваки дан на терену.

– Нико ме ништа није ни питао. Само су ми предали кључеве и папире. По открићу су покушали да ме туже, али је испало да су криви они па су морали све да ми плате. Изгледа да ме овај горе чува, присетио се Перовић том приликом.

А чувао га је и у иностранству. Колима је путовао у Италију, Мађарску, Румунију и Бугарску.

– Својим колима сам ишао у Мађарску, Румунији и Бугарску, а у Италију са пријатељима. Ретко су нас заустављали, а и кад зауставе брзо смо се споразумевали, нешто понесеш са пијаце, даш им. Даш им 10 евра то је њима к’о добар дан. И идеш даље, каже Бранко.

Положио вожњу за мање од месец дана

Када је коначно ухваћен, у 52. години сео је у клупу и за само месец дана дошао до дозволе, и то као најбољи у класи.

– За двадесетак дана сам све завршио. Све је било легално, тестови, полигон…Ту сам имао све 100 одсто све. Учио сам, долазио сам пола сата раније пре часа, гледао на компјутеру, рекао је том приликом Бранко.

Како је рекао, само четворо људи је знало да није имао положено, што је можда доказ да у Србији тајна може да остане баш то – тајна.

Извор: Нова ТВ