Свет

„Председник Зеленски размишља о Косову“

Володимир Шкуров сматра да време за политичке одлуке није данас, већ када се рат у тој земљи заврши, пише АБЦ њуз на албанском језику.

„Председник Зеленски размишља о Косову, он разуме да нам је Косово дало помоћ, хуманитарну помоћ, склонило неке новинаре, али знате да је сада Украјина у тешкој ситуацији, мислим да није време за политичке одлуке данас већ након што се рат заврши“, казао је амбасадор Украјине у Тирани за АБЦ њуз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шкуров је на тај начин одговорио на питање да прокоментарише то што је украјински председник Володимир Зеленски био почасни гост самита у Атини, који је одржао грчки премијер Мицотакис, који је позвао лидере земаља региона, укључујући премијера Косова Аљбина Куртија, али не и премијера Албаније Едија Раму, као и то што је Курти једини од гостију који није имао билатерални састанак са председником Зеленским, чак и после самита украјински председник је говорио о састанцима у Атини, али није поменуо Косово.

Изразио је жаљење што Албанија није била присутна на самиту у Атини, додајући да је Албанија „скоро па спремна да постане чланица ЕУ“.

Извор: Косово онлајн