Свет

Русија распоређује борбене бродове

Фото: Јутјуб

Група борбених бродова и помоћних пловила Северне руске флоте започела је са размештањем у водама Арктика и дуж Северног морског пута.

То је саопштило данас руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“У оквиру обуке припадника војних командних центара Северне флоте, арктичке експедиционе снаге флоте у саставу великог противподморничког ратног брода “Вицеадмирал Кулаков“, великог амфибијског јуришног брода “Александар Отраковски“, спасилачког тегљача “Алтај“ и танкера “Сергеј Осипов“ је отпочео своје распоредјивање преко мора Северног леденог океана и дуж Северног морског пута“, саопштило је Министарство путем Телеграм канала.

Арктичке експедиционе снаге су напустиле главну морнаричку базу Североморске Северне флоте, прешле су Колски залив и постројиле се за распоредјивање у Баренцовом мору, преноси ТАШ.

Током размештања у водама Арктика, поморска група Северне флоте вежбаће обезбедјивање безбедности бродарства и других видова поморске економске активности Русије на Арктику, рекао је командант Оперативне групе морнарице флоте Станислав Варик.

“Биће одржане и вежбе за одбрану руских острва и континенталних територија на Арктику“, додао је он.

Дванаесто распоређивање борбених бродова и помоћних бродова Северне флоте на Арктику део је низа мера које имају за циљ заштиту руских интереса на Арктику и трајаће око два месеца, саопштено је из Министарства.

Извор: Танјуг