Русија Србија

РУСИ КОЈИ СУ ОБУЧАВАЛИ ДЕЦУ НА ЗЛАТИБОРУ: Апсурд је затворити „војни патриотски логор“ од сад радимо ТАЈНО

Руска група читав пројекат описала је као „војни патриотски логор“, а његово затварање окарактерисала као апсурд

Руска паравојна група Е.Н.О.Т Корп, која је обучавала српску децу у недавно затвореном војном кампу на Златибору, огласила се на свом званичном сајту и наводи да ће у будуће сличне активности наставити у тајности, јер су овог пута, како кажу, „непријатељу одали све инфомације и намере“.

– Предвидљива по завршници, али неочекивана по величини, била је наша прва мисија у братској Србији – стоји у тексту.

Руска група читав пројекат описала је као „војни патриотски логор“, а његово затварање окарактерисала као апсурд.

– Али, за сада, оставимо по страни аргументе о поравнању снага и политичким приоритетима земаља које су део орбите интереса руског света. Главни закључак првог званичног пута у Европу јесте: да би непријатељ могао почети да реагује, мора знати време, место и природу догађаја, а онда да покуша да не заврши превише брзо остављајући времена за таласање. У случају да следимо елементарна правила информационе безбедности и уколико искористимо елементе мимикрије, можемо да организујемо колико год желимо кампова било ког трајања – наводе они на свом сајту.

Такође, Е.Н.О.Т Корп сличне акције ускоро најављује и у другим деловима света напомињући да се уз њихову помоћ земље могу ослободити „погубног утицаја западне псеудоцивлизације“.

– Сви ти закључци, сада потврђени не само на сопственом већ и на европском тлу, дају огроман простор за све наше присталице у другим земљама. У ствари, нећемо више довикивати непријатеља таквим отвореним информацијама о нашим плановима. Мало по мало. Заузврат, у низу европских земаља, у којима су постојали људи који су схватили погубни утицај западне псеудоцивилизације, желе да обнове традиционалне вредности. Наравно, уз нашу помоћ. Дакле, можемо рећи, неочекивано за себе, да постајемо међународни тим истомишљеника и вец размишљамо о започињању директног емитовања за публику енглеског говорног подручја. Уз божју вољу, урадицемо то ове године. Све за домовину, све за победу – наводи се у тексту.

Децу из Србије и окружења која су претходних дана похадала „патриотско-омладински“ камп на Златибору, између осталих тренирали су и припадници руске парамилитарне групе Е.Н.О.Т Корп, а ова контроверзна „мини-војска“, била је један од организатора, сада вец расформираног, кампа.

Како наводи РСЕ, руска ултранационалистицка група Е.Н.О.Т. Корп, читав овај пројекат је описала као „војни патриотски логор“, а наводи и да је управо у њиховом кампу ове године, само у Русији, тридесетак тинејџера из Србије имало сличне вежбе, преноси Блиц. Млади људи, меду којима и један број малолетника, учили су сналажење у пророди, ратне вештине, руковање импровизованим оружјем, и то све у војним униформама.

Блиц наводи да је ова, како поједини медији пишу, приватна војна компанија настала за време сукоба у Украјини 2015. године.

Валериј Самбаров, један од лидера Е.Н.О.Т. рекао је за РСЕ да његова организација жели да помогне да млади „постану прави људи и ратници како би бранили своју земљу“.

Према писању Блица, она је само једна од многих које су под неформалним патронатом Кремља, а с обзиром на време када је настала, намеце се закљуцак да су њени цланови уцествовали у сукобима у Донбасу и Доњецкој области, на страни Русије.

Подршка терористима, али и директна умешаност у ратне активности је нешто што се везује за Е.Н.О.Т. Корп, али и да се све то одвија под плаштом хуманитарних мисија и грађанских активности. Писало се и о томе да група учествује и у аранжманима око продаје војне опреме, али и да снабдева милитанте оружјем.

Обуке за те одреде одвијају се у камповима у којима, као и у Србији до пре неколико дана, учествују и јако млади људи и деца.

Они иначе у Русији постоје од 2015. године, што се поклапа и са настанком Е.Н.О.Т Корпа, али и са позивом Кремља на повећање „патриотске младости“, односно деце која расту као војници, напомиње Блиц.

Камп на Златибору у жижу јавности је дошао пре неколико дана када су се појавиле информације да су у њему деца и млади до 24 године уцили сналажење у природи, оријентиринг, али и да рукују репликама оружја, експлотивним направама у виду петарди…

 

Извор: Телеграф.рс/Тањуг