Русија

РУСИЈА ШАЉЕ РАТНЕ БРОДОВЕ

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу извршио је данас инспекцију удаљених арктичких гарнизона Северне флоте и проверио организацију службених активности на архипелагу Нова Земља, док је истовремено група руских ратних бродова испловила у правцу Северног леденог океана ради извршавања задатака.

Одред ратних бродова, укључујући и разарач ‘Вицеадмирал Кулаков’, десантни брод ‘Александар Отраковски’ и спасилачки тегљач ‘Алтаи’ испловила је ка Арктику“, саопштило је министарство одбране Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шојгу је проверио испуњавање задатака за потребе специјалних јединица и јединица стационираних на Новој Земљи, укључујући спремност за заштиту и одбрану посебно важних објеката, саопштило је руско министарство одбране у апликацији за размену порука Телеграм, преноси лист Известија.

Како се наводи, министар одбране Русије је, заједно са шефом Росатома Алексејем Лихачовим, облетео објекте централног полигона, на којем су од 1954. до 1990. године извршена 132 тестирања нуклеарног оружја, а сада је главни задатак полигона припрема, тестирање перспективних модела наоружања и војне опреме и увежбавање акција у циљу заштитити суверенитета Русије у водама Северног мора, прнео је Ројтерс.

У оквиру борбене обуке ловци-пресретачи МиГ-31 вршили су противваздушну одбрану, ваздушно извиђање и покривање копнених трупа и снага које делују у зони руског Арктика, саопштило је министарство. Шојгу је током свог обиласка извршио проверу спремности социјалне инфраструктуре у насељу Белушја Губа на Новој земљи, укључујући и најсевернију школу у Русији.

 

Извор: Танјуг