Свет

СБУ ТВРДИ: Уништили смо два пука руске војске, уништавамо и трећи (ВИДЕО)

Украјинска обавештајна служба тврди да је јединица њихове војске „Бели вукови“ сама, од почетка инвазије Русије на ту земљу, уништила два пука руске војске.

СБУ је чак на друштвеним мрежама објавио и снимак наорављен из ваздуха за који тврде да показује како је онеспособљен велики број руских тенкова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

СБУ чак процењује да су „Бели вукови“ сами уништили 216 тенкова откако је руски председник Владимир Путин наредио „специјалну војну операцију“ у фебруару 2022. године, наводећи цифру од 94 тенка по пуку.

Руски тенковски батаљон обично се састоји од 31 до 40 главних борбених тенкова, према различитим медијима. Три батаљона чине пук, што значи око 93-100 тенкова по пуку. То сугерише да су украјинске оружане снаге збрисале више од два пука, пренео је Блиц.

СБУ је саопштила да се на снимку види како Бели вукови „уништавају трећи руски тенковски пук“. Пуна снага тенковског пука руске војске 94 јединице, наши момци су већ „средили“ два пука и довршавају трећи! – наведено је.

Снимак који је СБУ објавила у суботу показује низ тренутака у којима се чини да беспилотне летелице бацају експлозив на руске тенкове. На исти начин је уништено неколико оклопних возила на различитим локацијама, укључујући скривене испод дрвећа и између зграда.

Остаје нејасно када је сваки од тенкова уништен и у ком временском периоду.

Иначе, како се наводи, јединица „Бели вукови“ је део СБУ и заслужна је за гађање руских положаја.

Мало информација је дато о тајној јединици, иако је СБУ редовно објављивао видео снимке њихових напада.
„Бели вукови“ тврдили су у марту ове године да су за једну ноћ уништила чак 10 руских тенкова. Украјинска служба безбедности СБУ објавила је снимак на ком се из птичје перспективе виде те акције.

„Девет или десет? ДЕСЕТ! Толико је руских тенкова уништила наша специјална јединица ‘Бели вукови’ само у једном ноћи!“, објавила је СБУ на свом Телеграм каналу уз снимак.

Како се наводи, погођен је и један оклопни транспортер у региону Доњецка. Снимци нису независно верификовани, а тачна локација напада није саопштена.

Претходно је саопштено да је уништен „понос руске војске“, тенк Т-90. Саветник министра унутрашњих послова Украјине Антон Герашенко објавио је да Национална гарда Украјине „прати и уништава понос руске одбрамбене индустрије – тенк Т-90“.

Извор: Блиц