Регион

СРБИН СТЕВО ТВРДИ ДА ЈЕ „УМРО ЧАК ТРИ ПУТА“: Видео је, каже, онај свет али и будућност до 2035. године?!

Политиколог, писац, вајар и, како каже, мотивациони говорник, Бањалучанин Стево Селак тврди да је умро чак три пута. И сва три пута се очигледно вратио на овај свет.

Реч је, наравно, о клиничкој смрти, медицинском појму, који наступа у тренутку када срце накратко престане да ради и кад се на монитору појави равна линија. Тада медицина чини своје и почиње тзв. реанимација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милиони широм света доживели су тај феномен и многи од њих тврде да је то за њих било изузетно искуство.

Стево је преживео два тумора и у својим исповестима, којих има више на Јутјубу и мрежама, после свега тога тврди да се више ничег не боји. Он је својим речима заинтригирао многе, а у једном од разговора испричао је и да га је као малог, дечачића од тек четири године, сестра Милка усред зиме окупала потпуно хладном водом после чега је наводно пао у кому, престао да дише и лекари су констатовали смрт. То је било у време кад је као дете живео у Ријеци, у Хрватској, где је и рођен.

„Био сам у мртвачници и спремали су се да ме сахране. Оживео сам после 24 сата, што је било велико чудо, које је изненадило и лекаре и родитеље“, причао је својевремено Стево медијима у региону.

Није прошла ни година, а он се већ нашао у новој невољи. Вели како је упао у врелу воду и изгорео од главе до пете. Сећа се и да му је отац Јован причао да није ни дисао, ни говорио, али да су га некако спасли. Три године касније, опет као дете, пао је и у другу кому и у њој био више од 20 дана. А оно што му је остало у сећању, било је буђење.

„Било је фасцинантно. Кад сам се пробудио, мислио сам да сам у рају. Видео сам анђеле, много цурица у белим хаљиницама. Страшно ми је зујало у ушима. Лекари су мислили да нећу доживети ни 12. годину. Ипак, ја сам успео да се чак упишем у војну школу у Сарајеву и да је завршим. Трећи пут, клиничку смрт сам доживео у 23. години живота. Живели смо у Требовљанима, код Градишке. Престао сам одједном да дишем и пао сам у кому. Осећао сам се предивно. Ништа ме не боли, лебдим, а кроз главу муњевитом брзином лете слике од почетка живота. Кад наиђе слика моје супруге Гоге, коју много волим и са којом имам три сина, онда слика стане и настане туга. Шта ће моја Гога без мене. Ја знам да не дишем, да сам „отишао“, али туга голема: не могу прежалити што сам моју Гогу оставио. Мислим да ме тај жал за женом вратио у живот – причао је Селак, а пренео Балканспресс.

Да ли верује у Бога?

Стево истиче да је одувек волео да чита свете књиге.

– Верујем у Бога јер био сам код њега – каже Селак.

Његове тврдње шокирају изнова а једна од најшокантнијих јесте и она да „тачно зна кад ће умрети“. Завршио је два факултета, има свој бизнис и издао је књигу у којој пише о наводној будућности Европе до 2046. године.

Кад је реч о томе, шта је „тамо видео“, он каже „светлост, која је чиста љубав, а та светлост је толико чиста и јака, а не смета очима уопште“.

– Пуштају ми слике мог живота, а ја имам кајање, ја у свом животу нисам светац… па има ли човека да није згрешио, барем у мислима… Кад сам имао 20-21 годину аутом сам згазио зеца, и то су ми приказали… Ишли смо, каже, на игранку и ја на путу видео зеца, јурио га и убио, и после ми било искрено жао…

Додаје и да је горе видео људе, али да му нису дали да их дотакне…

– Занимљиво је да нама који се враћамо није горе дозвољено да иког дотакнемо, видим тела, видим људе, али као у некој магли… – рекао је па испричао и овоземаљски пример, по властитом сазнању, једне докторке која је доживела клиничку смрт па „горе видела своје дете које је желела да загрли али јој је анђео рекао не, не, ти се враћаш.“

После свега тога, Стево је у једном видеу на Јутјубу испричао да се у међувремену одрекао и пара и стицања и тог свог бизниса којим се више не бави и да сада живи по Јеванђељу и „само прича и прича јер је горе добио поруку шта треба да пренесе људима доле на земљи“.

Каже и да му је највећи грех абортус супруге која му је родила три сина, али да су тада тако морали јер је био рат у БиХ и нису имали шта да једу а већ су имали једно дете – првог сина. То би дете, вели, сада имало 27-28 година, и можда би била цурица, те да то никако не може да прежали.

„Жена ми рођена у Немачкој, ја у Хрватској, а узели смо пасоше Србије! Једва сам јој објаснио зашто“

Стево је објаснио да је то урадио због својих потомака па појаснио зашто.

– Ратовали су Срби с много моћним царствима, па преживели… Имали су глад, беду, санкције, све преживели, а живот је као бумеранг, све се окреће, то што се догађало Србији, догодиће се Западу… Сматрам да је наш српски народ посебан, изабран и најсклонији опраштању…

Додаје и да је Србин и православац и да слуша свештенике али да је од повратка с оне стране убеђен да реинкарнација постоји, иако „наша вера то не признаје“.

После три клиничке смрти, Стево је кренуо у потрагу за људима сличним себи и схватио је да сви причају врло сличну причу.

– У рају пријатељу, све што пожелиш, добијеш, прво будеш на оној ливади па идеш даље… – каже Стево и додаје: Кад умреш, прво се прикаже тај твој живот, онда ти изнесеш своје мишљење пред тим већем стараца, изађеш и будеш на тој дивној ливади пуних 46 дана… Мислио сам да је 40 дана, али није и то знам по свом брату који је погинуо у рату у БиХ 31.7.1994. а сахрањен је 2. августа… Пар дана касније он је мене обишао… Било му је криво што сви тако јаучемо и плачемо и да га тако узнемиравамо… И рекао ми је да тати и мами кажем да престанемо да кукамо, јаучемо и драмимо и да је њему добро…Али је рекао да ће још 39 дана бити ту а да онда иде негде другде. А видео сам га као тебе сад, будан, усред дана… – испричао је Стево у Профи подкасту на Јутјубу.

– Не знам ко ће мени све ово веровати, али видео сам људи моји… Бог постоји, рај постоји, немате се чега бојати – тврди Стево који додаје и да је разговарао с пуно људи којима су деца умрла као мала.

– И ти људи кажу да им се после догађају јако чудне ствари, појави им се срце у кафи, или слично – вели Стево који тврди да свако од нас има по два анђела чувара који те дочекају кад „одеш горе“. Убеђен је и да је крај путовања једне душе тренутак кад постанеш анђео и да би он у следећем животу волео да умре као дете јер само она постају анђели са задатком да помажу људима на земљи.

Извор: Курир.рс/Јутјуб