Србија

СТИГЛЕ СУ НОВЕ ШОК ЦЕНЕ ПАРКИНГА НА АЕРОДРОМУ НИКОЛА ТЕСЛА: Човек почео да шутира аутомат кад је видео цену

Летња одмори отворили су и сезону кашњења и хаоса на летовима са београдског аеродрома „Никола Тесла“.

Међутим, путиници и сви који их чекају били су додатно изнервирани јер је аеродром жестоко подигао цене паркинга. Иначе, већ 2 године су у току радови испред терминала, а гужве су попут шпица у центру Београда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Већ недељама уназад, путници, као и они који их испраћају или дочекују, суочени су са свакодневним кашњењима бројних летова на аеродрому „Никола Тесла“. У читавој тој ситуацији кад се малтене ни за један лет не зна кад ће тачно полетети или слетети, стигле су и нове цене паркинга, преноси Мондо.

„Пратио сам ћерку на лет. Сат паркирања платио сам 400 динара, а само пре неколико недеља је коштао 300. Срећом, па нисам морао да се дуго задржавам на аеродрому. Један човек који је пре мене плаћао паркинг кад је видео цифру, почео је од беса ногом да удара по аутомату“, испричао је за Време један суграђанин.

И док они који су некога довезли на лет још и не морају да се задржавају на аеродрому, они који су дошли да некога сачекају немају избора.

„Лет којим су моје ћерке дошле из Лондона каснио је три сата, а прва информација је била да ће стићи на време, тако да сам у то време и стигао на аеродром. И шта у тој ситуацији да радим? Немам избора, него сам папрено платио паркирање”, препричава своје искуство Андреј.

Уз све то, како су за портал Времена испричали Београђани који су ових дана били на аеродрому, комунална милиција све време контролише и кажњава оне који се паркирају ван прописаних места. Како се може видети на сајту аеродрома, нове цене важе од 25. јула и у зависности од тога који паркинг се користи, крећу се од 200 динара за пола сата, па навише.

Тако се у „Кисс & Флy“ зони, која је намењена краткотрајном задржавању за искрцавање путника, задржавање до пет минута не наплаћује, а након тога сваки наредни минут је 100 динара. На Паркинг П1 који је најближи терминалу сат времена паркирања је 400 динара.

На Паркинг П2 који је надомак пристанишне зграде задржавање до 30 минута кошта 200, а до 60 минута 300 динара. Сваки наредни сат након првих 60 минута кошта 300 динара. Цена паркирања у гаражи која је 150 метара од аеродромске зграде до 30 минута кошта 200, а до 60 минута 300. Појединачно паркинг место сваки сат након првих 60 минута износи 300 динара.

Цена на паркингу који је удаљен 300 метара од аеродромске зграде и налази се преко пута Робно-царинског магацина је 200 динара сат, а након тога плаћа се дневно једнократно паркирање од 1.500 динара. Недалеко од аеродромског робног терминала на путу према Сурчину, налази се паркинг „Тесла“ на којем су прва три сата бесплатна, а дневна паркинг карта кошта 300. Аеродромом „Никола Тесла“ од 2019. године управља француска компанија „VINCI Airports“.

Извор: Курир.рс