Свет

УДАРНА ВЕСТ! Масовни напад на Крим

Крим — Украјинске снаге гађале су полуострво са 13 дронова, али је руска војска спречила масовни напад, саопштило је руско Министарство одбране.

Руска војска спречила је покушај терористичког напада на критичну инфраструктуру на полуострву Крим, саопштило је Министарство одбране, које тврди да је преко ноц́и оборено или електронски потиснуто више десетина дронова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Системи противваздушне одбране ангажовали су и уништили десет беспилотних летелица типа авиона, док су „још три дрона потиснута електронским ратовањем“, наводи се у кратком саопштењу војске у петак ујутро.

Неуспешан напад није за последицу имао жртве или материјалну штету, наводи војска.

У одвојеном нападу у петак, украјинске снаге покушале су да нападну руски црноморски лучки град Новоросијск у Краснодарском крају користећи поморске беспилотне летелице.

Последњих месеци Кијев је појачао нападе беспилотним летелицама на полуострво Крим, укључујући Севастопољ, који служи као кључна база за Црномонску флоту Русије.

Прошлог месеца Министарство одбране саопштило је да је пресрело масовни напад дроном на критичну инфраструктуру на полуострву у којем је учествовало скоро 30 беспилотних летелица.

До тога је дошло и након напада украјинског поморског дрона на Кримски мост, који је оштетио један део коловоза и однео животе брачног руског пара, а повредио њихову ћерку тинејџерку.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је тврдио да напади Кијева на цивилну инфраструктуру имају за циљ да одврате пажњу од његове посрнуле офанзиве, која траје скоро два месеца, али није успела да задобије никакву основу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

Ознаке