Свет

ЗАПАД НЕМА НИШТА СЛИЧНО: Руси су направили застрашујуће оружје за рат са НАТО

Руски ракетни систем Искандер представља озбиљну претњу Северноатлантској алијанси, пише часопис Military Watch.

Руске оружане снаге имају значајне залихе ракета за систем Искандер-М, чији је највећи део арсенала намењен за супротстављање НАТО у случају ескалације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутор чланка је приметио да руском ракетном систему нема премца и да не постоји ништа слично на Западу. Штавише, стручни кругови упозоравају да Искандер отвара потпуно нове војне могућности.

Алијанса ће морати да има напредан систем противваздушне одбране како би покушала да обори ракете испаљене из овог комплекса. Захваљујући Искандеру Русија задржава способност да узврати ударац.

Прошле недеље је генерални директор Ростека, Сергеј Чемезов рекао да је државна корпорација повећала производњу свих врста војних производа који се масовно користе у специјалним војним операцијама.

Реч је о топовској и ракетној артиљерији, оклопним возилима, транспортним хеликоптерима и борбеним авионима, тешким системима за бацање пламена, малокалибарском наоружању, свим врстама муниције, тенковима БПМ-3, БТР-МДМ, Т-90М Прорив, ракетним системима Искандер, хиперсоничном Кинжалу, као и ракетним системима, Ка-52 , хеликоптери Ми-28, авиони Су-57 и Су-35 , беспилотне летелице Ланцет.

Извор: Wебтрибуне.рс