Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Кијев ће морати да буде напуштен

Украјина ће се суочити са хладном зимом без грејања и струје, што ће приморати Украјинце да напусте своје градове, рекао је бивши аналитичар ЦИА, Лари Џонсон, у интервјуу за „Јутјуб“ канал „Through the eyes of“.

„Без грејања и струје, они ће бити приморани да напусте велике градове као што су Кијев и Лавов“, истакао је специјалиста.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према експерту, предстојећа зима ће бити тешка за Украјину- неће остати резерве за замену погинулих украјинских војника, а велики градови ће изгубити грејање и струју. Он тврди, да ће се сукоб окончати након што Украјина буде исцрпљена, јер земља једноставно неће моћи да настави борбу.

„Зима ће бити одлучујућа фаза“, рекао је Џонсон.

Раније је, „The Wall Street Journal“ објавио, да ће кише а затим и снежне падавине, спречити украјинске оружане снаге да пробију одбрамбене линије руске војске.

Украјинске трупе већ четврти месец воде контраофанзиву на правцу Јужнодоњецк, Артјомовск и Запорожје, бацајући у борбу бригаде обучене од стране НАТО -а и наоружане страном опремом.

Међутим, како је приметио руски председник Владимир Путин, за то време нису успели да постигну никакве резултате. Западни војни експерти посебно истичу ефикасност руских утврђења и минских поља, због којих је украјинска војска претрпела озбиљне губитке.

Извор: Wебтрибуне.рс