Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА КИЈЕВУ САОПШТИО КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ: Џабе славите, стиже бруталан одговор

Руски дронови елиминисаће оперативно-тактичке системе АТАЦМС, које САД планирају да пребаце у Украјину чим буду на првој линији фронта, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон на Јутјуб каналу „Диалогуе Wоркс“.

– Оне неће променити ситуацију на бојном пољу. Њихов домет је око 350 километара. Ове ракете могу да погоде дубоко у руску територију само ако се приближе линији фронта. Што ближе буду на линији фронта, то ће постати рањивији, а онда ће их уништити руски дронови – рекао је експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Запад заправо више не зна шта даље. Искрено се надао да ће Украјина победити Русију, али се десило супротно и сада САД на све могуће начине покушавају да поврате Оружане снаге Украјине у функционално стање, сматра Џонсон.

Како је раније приметио бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер, руске инсталације за електронско ратовање ће моћи да потисну системе за навођење ракета АТАЦМС ако Запад одлучи да их пребаци украјинској војсци. Према његовим речима, Пентагон је добро свестан да Москва може да пресреће гранате ове модификације.

Ове недеље је лист Фајненшел тајмс, позивајући се на неименоване изворе, известио да је амерички председник Џо Бајден одлучио да Украјини испоручи оперативно-тактичке системе АТАЦМС. Према писању медија, Вашингтон ће послати мали број таквих пројектила украјинским оружаним снагама.

Извор: Информер/РИА