Свет

ШОЈГУ ХИТНО ЗВАО ПУТИНА: Учинили су немогуће

Владимиру Путин је детаљно обавештен о херојској бици руске војске у области села Урожајно, рекао је прес-секретар шефа руске државе Дмитриј Песков.

– Јуче је министар одбране Сергеј Шојгу довољно детаљно известио председника о херојској бици у селу Урожаино, коју су наши момци водили заједно са својим командантом, командиром вода Иваном Калашњиковим. Битка је била херојска, а Шојгу је Путину испричао све детаље, шта се тамо дешавало – рекао је портпарол Кремља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је подсетио да је Иван Калашњиков номинован за звање Хероја Русије.

Како је саопштило Министарство одбране, пет руских војника из 37. одвојене гардијске моторизоване бригаде одбило је напад дванаест војника Оружаних снага Украјине и натерало их да побегну код села Урожајно у правцу Јужнодоњецка.

Калашњиков је преузео главни жар битке. Налазећи се на видику непријатеља, водио је сталну нишанску ватру, а још два борца су дејствовала са бока из земуница. У борби су рањена два руска војника.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна кренуле у контраофанзиву у правцу Запорожја, Јужнодоњецк и Бахмута, бацивши у борбу бригаде наоружане западном техником. Владимир Путин је рекао да су покушаји напредовања непријатељских трупа пропали, украјинска војска је заустављена и враћена на првобитне положаје.

Извор: Информер/РИА

Ознаке