Свет

ДЕСАНТ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ СЕ ПРЕТВОРИО У ПАКАО: Пришуњали се Дњепром а онда је настао хорор

Фото: Телеграм принтскрин

Руска војска је спречила покушај украјинског десанта на острво Велики Потемкин на ушћу Дњепра у близини Херсона, рекао је за Спутњик извор упознат са ситуацијом.

– У протекла 24 сата, као резултат ватреног напада формација Дњепарске групе у правцу Херсона, обустављен је покушај искрцавања непријатеља на острво Болшој Потемкин. До 12 припадника Оружаних снага Украјине је заустављено – навео је саговорник агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, руски борци су гађали две минобацачке посаде у области Херсонских острва, на ушћу Дњепра. Војска је убила шест милитаната украјинских Оружаних снага, а три су рањена, саопштено је.

Руске агенције подсећају да је Москва уложила више у Херсонску област за годину дана него што је Украјина за 30 година, изјавио је шеф регионалне владе Андреј Алексјенко, поводом годишњице уједињења нових области са Русијом.

– Мора се рећи да Херсонска област није видела такве размере изградње и ремонта путева, школа, болница и комуналне инфраструктуре још од совјетских времена – рекао је Алексејенко.

Извор: Информер