Свет

ЕВРОПА У СТРАХУ: Руси најавили деокупацију Источне Немачке, Берлину стигле најстрашније могуће претње!

Шеф покрета из Запорожја „Ми смо заједно са Русијом“ Владимир Рогов, коментаришући услове немачког канцелара Олафа Шолца за преговоре о Украјини, предложио је да се покрене питање деокупације Источне Немачке.

Шолц је раније рекао да је услов за почетак мировних преговора повлачење руских трупа са територије Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ми, као становници ослобођеног дела Запорошке области, требало би да први покренемо питање ослобађања ДДР-а од окупације СР Немачке. Тада референдум није одржан, а зид који је ишао дуж границе је срушен. У суштини, дошло је до аншлуса – ​​рекао је Рогов за РИА Новости.

Према његовим речима, ако Шолц заиста жели да уђе у историју као пристојан политичар, онда би требало да повуче трупе из Источне Немачке, коју је 1990. године „окупирала Немачка“.

– Шолц нема право да поставља било какве услове за преговоре о Украјини. Услове за преговоре је већ најавио наш председник, а Шолц нема никакве везе са тим. Шолц и свет су апсолутно неспојиве ствари. Он може да каже било шта, али то је његово лично мишљење, које се не тиче јужних руских земаља – додао је Рогов.

Москва је више пута наговестила да је спремна за преговоре, али је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу. Запад стално позива Руску Федерацију на преговоре, за шта Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог.

Извор: Информер.рс/РИА