Свет

КИЈЕВ СЕ ОГЛАСИО НАКОН НАПАДА НА СЕВАСТОПОЉ: На десетине мртвих и рањених (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Кијев — Украјинске Снаге за специјалне операције тврде у саопштењу да је резултат напада на штаб руске Црноморске флоте у Севастопољу десетине мртвих и рањених.

Међу настрадалима је и више руководство флоте, преноси ЦНН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу СОФ-а на Телеграму наведено је да је специјална операција под називом „Замка за крабу“, која је изведена у петак, била темпирана у тренутку када су се састајали високи официри руске морнарице и да је њен резултат десетине мртвих и рањених, „укључујући и више руководство флоте“.

„Храбар и мукотрпан рад Снага за специјалне операције омогућио је да на време и прецизно гађају штаб Црноморске флоте, док се виши штаб руске морнарице састајао у привремено окупираном граду Севастопољу“, наведено је у саопштењу.

Додаје се да ће „детаљи напада бити откривени чим то буде могуће“.

Украјина до сада није дала никакве додатне информације или било какве доказе о конкретним жртвама међу припадницима руске Црноморске флоте, наводи ЦНН.

Незванични Твитер канали блиски украјинској страни објавили су након напада снимак на коме се види облак дима, а мештани су рекли да су видели ракете изнад града непосредно пре експлозије.

Извор: Танјуг