Свет

„НА ИВИЦИ КАТАСТРОФЕ!“ Америчка војска је већ у Украјини, али без униформе

Ако амерички председник Џо Бајден, одлучи да отворено изврши инвазију на Украјину, то ће довести до опасне ескалације, рекао је бивши агент ЦИА Фил Гиралди, у интервјуу за „Јутјуб“ канал „Јудгинг Фреедом“.

„Оно што је застрашујуће је, да би Бајден могао да уради нешто сумануто и супротно уставу. Иначе, устав је направљен да председник не може сам да започне рат. Ово (отворени улазак америчких трупа у Украјину) биће лудило. Ако пошаљу борбене јединице, неки од њих ће погинути, а неки ће отићи да убијају Русе, што ће неминовно довести до ескалације“, објаснио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према експерту, САД су заправо већ послале војни контингент у бившу совјетску републику, само су то урадиле тајно. Поред тога, већина америчких војника који су тамо распоређени не носе униформе, додао је Гиралди.

„Ово се већ дешава. Као што неки људи почињу да схватају, ми смо на ивици катастрофе због неодговорности“, закључио је бивши агент ЦИА.

Украјинске трупе већ четири месеца воде контраофанзиву у правцу јужног Доњецка, Артјомовска и Запорожја, бацајући у борбу бригаде које је обучио НАТО, наоружане страном опремом.

Према речима Владимира Путина, за то време нису успели да постигну никакве резултате. Заузврат, западни војни стручњаци примећују ефикасност руских утврђења и минских поља, због чега су Оружане снаге Украјине претрпеле озбиљне губитке.

Извор: Wебтрибуне.рс