Спорт Србија

Косовска полиција кренула ка ЈАРИЊУ, како би зауставила ….

Фото: јутјуб
loading...

Још није сигурно да ли ће бити одиграна утакмица између Трепче и Црвене звезде, која је заказана за 14.00 часова у Звечану.

Екипа Владана Милојевића преспавала је у Новом Пазару, а према плану, око 11 сати требало би да буде на административном прелазу Јариње одакле ће наставити пут ка Житковцу поред Звечана где би у 14 сати требало да одиграју утакмицу против Трепче.

Још увек није познато да ли ће локалне власти пустити делегацију црвено-белих преко границе. Албанци поручују да неће дозволити одигравање те утакмице!

Српски новинари су стигли на прелаз Јариње и чекају експедицију Црвене звезде. Тренутно нема никаквих проблема на граничном прелазу.

10. 55 – Како јавља новинар Информера Звезда још нема дозволу да пређе границу.

10.30 – Према најновијим информацијама интервентна Косовске полиције кренула је ка Јарињу, како би зауставили фудбелере, стручни штаб и челнике Звезде.

Уефа је иначе дала препоруку да се дозволи играње утакмице, али да она није обавезујућа. Генерални секретар “ФС Косова” Еролд Салиху каже да од тога нема ништа.

– Никада нећемо дати одобрење за ту утакмицу. Дозволићемо пријатељске мечеве Звезди, Партизану и другим клубовима, али званичних утакмица неће бити – казао језа Информер Салиху.

Његов заменик Аријанит Ахмети казао је да је косовској полицији издат налог да забрани одржавање утакмице.

Спортски директор ФК Трепча Бојан Јакшић изјавио је, јутрос, да је још неизвесно да ли ће бити одиграна утакмица Купа Србије са Црвеном звездом, иако се сви у клубу из Косовске Митровице спремају као да хоће.

– Ми смо се, као клуб, у понедељак обратили косовској полицијској служби са захтевом да управо они обезбеђују утакмицу ма стадиону “Трепча”. То је једино што је званично и ми на тај захтев одговор нисмо добили. Остало смо сазнали из медија, немамо више званичних информација. Не знам како ће реаговати полиција. Из медија смо сазнали да забрана уласка играча Звезде стоји на прелазу Јариње. Око 11 часова, по сатници која је раније договорена, бићу на прелазу и знати нешто више – рекао је Јакшић у разговору за РТС.

Извор: Информер.рс

Loading...
loading...
loading...